Jag hade det Härliga Gänget på besök för ett tag sen.
Först drack vi jättestarka mojitor, sen bar det bara utför. Skratten blev allt högre, historierna allt värre.
Här kommer DET HÄRLIGA GÄNGETS MENY!
Förrätt: Singelsoppa på ramslök
4 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 dl mjölk
50 g späda blad av ramslök
1 liten klyfta pressad vitlök
salt, vitpeppar efter smak
1 msk maizena
Gör så här:
1. Koka upp 4 dl vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt grädde och mjölk, låt sjuda några minuter.
2. Mixa ramslöken i 1 dl vatten och och häll den i buljongen. Tillsätt vitlöken. Smaka av med kryddorna. Red soppan med maizena utrört i lite vatten eller mjölk. Låt soppan sjuda i 4-5 minuter.
Varmrätt: Kyckling för kärlekskranka
600 g kycklinglårfilé
2 palsternackor
4 potatisar
1/2 rödlök
1 fänkål
2 dl torrt vittvin
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk pressad citron
1/2 vitlök
1 msk smör
1 msk rosmarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala palsternacka, potatis och lök och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker i en ugnssäker form. Häll på vin, vatten, kycklingfond och citronsaft. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med vitlök och rosmarin. Salta och peppra. Lägg kycklinglåren i formen och tillaga ytterligare 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och rotfrukter och grönsaker är mjuka.
Efterrätt: Gudinnornas marängtårta
3 äggvitor
2,5 dl strösocker
3 dl rice krispies
Fyllning:
1 dl vatten
2,5 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde
Garnering:
30 g mörk choklad
Sätt ugnen på 140 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner rice krispies. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
Koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i bitar av choklad och smör. Vispa tills allt smält. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen.
Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad och ringla med en gaffel över marängen.
Som tur hade gudinnorna med sig bästa presenten: Mera mat!
(Här kan du tävla om en matkasse från Middagsfrid)
Kommenterat på Skilda.nu